Geheimen van de Patchouli in Parfums?

Patchouli is een soort aromatische plant uit de muntfamilie, afkomstig uit tropische streken van Azië. Het staat bekend om zijn sterke, muskusachtige geur, die vaak wordt gebruikt als basisnoot in parfums. Patchouli wordt al heel lang gebruikt in de traditionele geneeskunde en als natuurlijk insectenwerend middel, en de geur ervan wordt vaak geassocieerd met de tegencultuurbeweging van de jaren zestig.

In de parfumerie wordt patchouli als basisnoot gebruikt, wat betekent dat het een van de geuren is die het langst op de huid blijft zitten en helpt om de andere geuren in een parfum te verankeren en in evenwicht te brengen. De sterke, muskusachtige geur voegt diepte en complexiteit toe aan een parfum en kan worden gecombineerd met verschillende top- en middentonen om een breed scala aan geuren te creëren.

Patchouli wordt vaak gebruikt in parfums met houtachtige of aardse geuren, omdat het deze noten helpt versterken en diepte aan de geur toevoegt. Het wordt ook vaak gebruikt in oosterse parfums, omdat het goed samengaat met de kruidige en exotische geuren die kenmerkend zijn voor deze geuren.

Onze Beste Patchouli Parfums:

Naast het gebruik in de parfumerie wordt patchouli al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde gebruikt. Er wordt aangenomen dat het antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft en is gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder huidaandoeningen, angst en depressie. Er wordt ook aangenomen dat het lustopwekkende eigenschappen heeft, wat misschien de reden is waarom het vaak wordt geassocieerd met sensualiteit en romantiek.

Ondanks zijn populariteit in de parfumerie is patchouli niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen vinden de sterke, muskusachtige geur overweldigend of zelfs onaangenaam, terwijl anderen houden van de diepte en complexiteit. Als je overweegt om een parfum met patchouli te dragen, is het een goed idee om eerst een sample of sample strip te proberen om te kijken of je de geur lekker vindt.

2 ml EAU De Parfum Proefmonster
klik op de afbeelding om meer te weten….

Bestel bij ons een sample en krijg deze gratis verzonden!

Bij Oriental Notes kan je bij alle parfum sprays een sample bestellen!!

Er zijn veel parfums met patchouli als een prominente noot, waaronder klassieke geuren zoals Guerlain’s Shalimar en Yves Saint Laurent’s Opium, evenals meer recente releases zoals Jo Malone’s Peony & Blush Suede en Marc Jacobs’ Daisy. Als je op zoek bent naar een parfum met patchouli, dan zijn er veel opties om uit te kiezen, dus je zult er zeker een vinden die bij je smaak past.

oriental-notes-sultan-olieparfum
oriental-notes-Sultan

Over het algemeen is patchouli een veelzijdige en aromatische plant die veel wordt gebruikt in de parfumerie en de traditionele geneeskunde. De sterke, muskusachtige geur voegt diepte en complexiteit toe aan een breed scala aan geuren, en het heeft een lange geschiedenis van gebruik in een verscheidenheid aan culturele en medicinale contexten. Of je nu van de gedurfde, aardse geur houdt of meer subtiele geuren verkiest, er is een op patchouli gebaseerd parfum voor jou.

Comments are closed.

×