Mijn parfum geeft mij een positieve mind-set

Mijn parfum geeft mij een positieve mind-set

Onze positieve mind-set is ons gegeven door de parfumeurs wereldwijd. Een aanhoudende geur van parfum kan ons met bijzondere levendigheid naar een andere tijd en plaats brengen, aangezien onze reukzin direct verbonden is met het primitieve deel van onze hersenen (limbisch systeem) waar alteratie en herinneringen worden bewogen en verwerkt. Onze parfums en haar ingrediënten geven ons een positieve mind-set. Dat is het resultaat van verfrissende en ontspannende geuren die ons bewustzijn geliefd zijn.


Wat gebeurt er in mijn vrolijke bovenkamer?

Geur en geheugen zijn duidelijk met elkaar verweven: of het nu gaat om de doordringende kruidige aroma’s van een mediterrane vakantie, de houtachtige geuren van een herfstavond, de exotische geur van kruiden die sudderen in de keuken van je grootmoeder of het parfum dat wordt gedragen door je (aanstaande) verloofde.


Stay positive! Spray positive!

Luchten doen meer dan geheugen en verlangen stimuleren. Ze kunnen op dezelfde manier ons ​​gedrag in het huidige moment positief beïnvloeden en lokken een influencerende reactie uit. Veel geuren (en ingrediënten van parfums) hebben sterke associatieve eigenschappen. De geuren veranderen de mind-set naar een verhoogde alertheid en positiviteit. De geuren bevorderen en creëeren gevoelens van kalmte en rust en ontspanning. Ze helpen bij het verlichten van stress, het verlichten van slapeloosheid en het verschaffen van duidelijkheid en focus (positieve mind-set). Verfrissende en revitaliserende geuren zijn onder andere: sinaasappel, grapefruit, citroen, limoen, cipres, eucalyptus, pepermunt, den, thee en tijm. Kalmerende en ontspannende geuren zijn onder meer: ​​vanille, lavendel, sandalwood, rosewood, neroli, kamille en jasmijn.


Mijn mind-set is ontspannen, stimulerend, kalm, relax en positief.

Parfum en geurtjes hebben een directe bevorderlijke invloed op onze psycho-emotionele balans. Deze boodschap dringt door in ons limbisch systeem, ook wel bekend als het emotionele brein. Het deel van onze hersenen die het meest wordt beïnvloedt en een sleutelrol speelt in ons gedrag.

De reukzin is de enige zintuiglijke waarneming die niet door ons bewustzijn wordt gefilterd. Onze hersenen analyseren deze informatie dus zonder het zelf te beseffen. Geur roept dus fysiologische reacties op en deze veroorzaakt een gedragsreactie en een passende actie op ons organisme: ontspannend, stimulerend, kalmerend, relax en positief.

5 ingrediënten van parfum die jouw positieve mind-set een boost zullen geven:

1. White musk

Musk wordt al generaties lang door parfumeurs gebruikt, zij het in verschillende ontwikkelingen. De eerste musk werd genomen uit de afscheiding van de geslachtsklier van Tibetaanse herten. Tegenwoordig gebruiken de parfumeurs alternatieven op plantaardige basis.

Dit ingrediënt herschept de geur van een schone huid alsof je net uit de douche springt. Witte musk kan worden omschreven als licht en donzig. Het is het ultieme feelgood-ingrediënt en je voelt je kalm en manhaftig.

2. Sandalwood

Ten tweede; Sandalwood. Gewonnen uit parasitaire planten die aan bomen groeien, wordt eeuwenlang door de Arabieren gebruikt als basis voor traditionele reukstof. Dit zeldzame hout is het meest romige, met een houtachtige, melkachtige en geruststellende geur. Het is in Azië bekend om balans en harmonie in de geest te brengen en de focus terug te brengen. Als u zich een beetje angstig voelt; een spray van sandalwood helpt de zenuwen kalmeren.

3. Bergamot

De bergamot-sinaasappel groeit aan een boom die in de winter bloeit. De bergamotfruit heeft een exotische zoete frisse aroma hoewel het zuur en bitter van smaak is.

Bergamot is één van de favoriete citrusvruchten van de parfumeurs omdat de geur zo exclusief is. Het is fris, pittig en sprankelend. Het is perfect als je een positieve mind-set nodig hebt en dit op anderen wilt overbrengen.

Bergamot is populair binnen de aromatherapie. Bergamot-olie helpt bij depressie en angst.

Gezegd om de geest op te vrolijken, een spray van met bergamot beladen parfum is een geweldige manier om je dag te beginnen.

4. Jasmijn

Er zijn meer dan 200 soorten jasmijn, waaronder de gewaardeerde jasminum grandiflorum, die Chanel in de velden in Grasse, Frankrijk, verbouwt.

Jasmijn is een belangrijk ingrediënt in het palet van een parfumeur. Je hebt één ton met de hand geplukte bloemen nodig om één liter etherische olie te onttrekken. De jasmijngeur is een parfum op zichzelf; het is fris, groen, romig en weelderig. Het tilt je zelfvertrouwen naar een hoger niveau verder geeft het je een krachtige houding. Belangrijke vergaderingen en ontmoetingen slaan een positieve weg in met een parfum met een basis van jasmijn. Jasmijn geeft de drager attitude en een gevoel van allure.

5. Vanille

Genomen uit de peul van een orchidee-achtige plant. Natuurlijke vanille is een belangrijk ingrediënt voor parfumeurs en wordt het meest aangetroffen in de zoetere gourmandgeuren. Het is een kostbare grondstof en door parfumeurs vaak omschreven als ‘zwart goud’. De geur zelf is warm en zoet en het ontspant evenals een warme omhelsing. Bedacht om de drager een indrukwekkend gevoel te geven. Alvorens een positief samenzijn dep je een parfum met vanillegeur om je verzoeking en inspiratie te versterken.

Een bericht om mee naar huis te nemen: Parfum betert je mind-set.

Ter illustratie: jouw parfum en haar ingrediënten is een wandeling langs het strand op een zonnige ochtend. Het kan de diepste gevoelens van geluk en vrede opwekken, immers hebben de parfumeurs dit feit in hun ambities en in hun intenties. De parfum en de positieve mind-set is om dicht bij de natuur en puur te blijven. Het observeren van alle kleine en belangrijke elementen en deze vanuit de kern te respecteren, daaruit volgt dat een parfum inspirerend en therapeutisch is.

Een parfum geeft ons perspectief op gezonder leven, de motivatie om door te gaan en de energie om te blijven proberen. Want er is geen band die primitiever en ingesleten in ons is dan onze liefde voor de natuurlijke ingrediënten en de zorg van de natuur voor ons.

We hopen dat je dit artikel met plezier hebt gelezen. Vergeet niet dat wij ook proefmonsters aanbieden zonder verzendkosten!

Geef een reactie

×